Author: Zsani
•18:45



 Egy újabb ötlet, ha már unjuk a burgonyapürét. 


Ha engem kérdeztek, a legnehezebb dolog a menütervezéskor, hogy a megszokott köretek (burgonya, rizs) helyett mit kínáljak a húsételek mellé. Ezért mindig örülök, ha egy-egy köret ötlettel bővül a listám. Először diétás szempontok miatt kerestem alternatívát a burgonyapüré kiváltására és mivel mindenki imádja nálunk a zöldborsót, muszáj volt kipróbálnom püré formában is. Petrezselyemmel, kevés bazsalikommal és fokhagymával ízesítettem. Egyszerű, könnyű és nagyon finom köret lett belőle!





Zöldborsópüré

Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó
3 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál só
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyemlevél
bazsalikom
őrölt bors

Elkészítés: Egy lábasban olajat forrósítunk, hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet, kevés bazsalikomot és a reszelt fokhagymát, néhány percig kavargatva pároljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sóval, borssal ízesítjük.  Lefedve puhára főzzük, ha kész hagyjuk kissé hűlni. A borsót, az alatta maradt, kevés főzővízzel együtt botmixer segítségével pépesítjük.
This entry was posted on 18:45 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...