Author: Zsani
•15:45
Az egyik kedvencem az epres-túrós pite, mely tavaly májusban került fel először a blogra. Persze, más gyümölccsel is készíthetjük, szederrel, meggyel, ribizlivel... de jó is lenne most egy szelet!:) 








Epres-túrós pite (27 cm-es piteformában készült)

Hozzávalók:

40-50 dkg eper
Kakaós tésztához:
12 dkg vaj
10 dkg cukor
12 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 mokkáskanál sütőpor
2 tojás
Túrós részhez:
50 dkg félzsíros túró
3 tojás
6 dkg étkezési keményítő
4 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor / vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja

Elkészítés: Az epret félbevágjuk, a formánkat vékonyan kikenjük vajjal, liszttel megszórjuk.
Kakaós tészta: A vajat, a cukorral kezdjük el kikeverni, egyenként adjuk hozzá a tojásokat és jól keverjük ki. A lisztet, a kakaóval, sütőporral keverjük össze. A kakaós lisztet a tojásos keverékhez adjuk és összedolgozzuk. A kakaós masszát a formába öntjük és elsimítjuk, majd tetszés szerint kirakjuk eperrel. 



A túrós réteg: A tojásokat szétválasztjuk. A vajat, a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd az összetört túrót. Citromhéjjal ízesítjük és hozzákeverjük a keményítőt is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és több részletben a túrós krémhez forgatjuk. A túrós masszát az eperre kanalazzuk, majd a sütemény tetejét is kirakjuk eperrel.


 Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük. (Tűpróba!)


This entry was posted on 15:45 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 megjegyzés:

On 4/09/2014 , Névtelen írta...

Ma sütöttem meg a kisfiam szülinapjára. Nagyon ízlett a gyerekeknek is! Köszönöm a receptet!

 
On 4/11/2014 , Zsani írta...

Köszönöm! Nagyon örülök, hogy ízlett mindenkinek.:)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...