Author: Zsani
•21:50


Az egyik kedvenc süteményem! Kakaós lapok közt kókuszos réteg és a tetején vaníliakrém. Ha választani lehet, hogy milyen édesség készüljön általában ezt kérem, vagy a karamellás szeletet.
Mutatós és nagy finom süti, gyakrabban kellene készítenem.:)


Kókuszos szelet

Hozzávalók:
Tészta:
1 tojás
30 dkg liszt,
2 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
Kókuszos réteg:
6 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Vaníliakrém:
6 tojás sárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
4 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Tetejére
csokidara

Elkészítés: Kakaós tészta: A lisztet, kakaóval, sütőporral és a porcukorral elkeverem, hozzáadom a tojást és a margarint. Az egészet összegyúrom, ha nem állna össze a tészta, néhány evőkanál tejet adok hozzá. A tésztából 2 cipót formázok.
Kókuszos réteg: A tojásfehérjéket kemény habbá verem, több részletben hozzáadom a porcukrot, majd a kókuszt is a habhoz keverem. Egy tepsit vajjal kikenek, a két cipót vékonyra nyújtom a tepsibe terítem az egyik lapot. Rákenem a kókuszos tölteléket, beterítem a másik lappal. Közepes fokozaton 20percig sütöm, hagyom kihűlni.  Vaníliakrém: a tejet elkeverem a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, liszttel és sűrű krémet főzök belőle, majd hagyom kihűlni. A margarint a porcukorral kikeverem, a kihűlt krémet hozzáadom és az egészet jól kikeverem. A vaníliakrémet rákenem a kihűlt tészta tetejére, csokoládéforgáccsal vagy csokidarával díszítem.
This entry was posted on 21:50 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 megjegyzés:

On 6/20/2012 , Blogkonyha írta...

Ó de guszta sütemény! Máris mentem...Most ettem nem rég de egy kocka jól jönne...

 
On 6/21/2012 , Zsani írta...

Illéskrisz köszönöm! Nagyon finom, nálunk nem mindenki rajong a kókuszért, de ezt a süteményt mégis mindenki szereti.:))

 
On 6/21/2012 , Heti Menü Tünde írta...

Húú, ez tényleg nagyon gusztán néz ki! Nálunk mindenki imádja a kókuszos krémet, pláne, ha kakaós lapok közé van rejtve és vanília krémmel van befedve...:)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...